Головна Новини Світ Великобританія Макрона і Шольца чекає непроста розмова: Джонсон розповів, що вимагатиме для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрона і Шольца чекає непроста розмова: Джонсон розповів, що вимагатиме для України

Уряд Британії готовий надати Україні ще 429 мільйонів фунтів стерлінгів ($525 млн) у вигляді кредитних гарантій

26 червня 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вважає, що ключовою темою на самітах "Великої сімки" та НАТО має стати військова підтримка України. Джонсон пообіцяв, що від себе особисто він докладе всіх зусиль для того, щоб лідери Європейського Союзу Франція та Німеччина відійшли від церемоніальних заяв, від намірів підштовхнути Київ до поступок Кремлю та розпочали масові постачання необхідного ЗСУ озброєнню. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Independent".

Макрона і Шольца чекає непроста розмова: Джонсон розповів, що вимагатиме для України

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Борис Джонсон зазначив, що він від багатьох європейських урядів чув гучні заяви, що на території України йде європейська війна, результат якої може визначити майбутнє Європи, а тому немає потреби у її затягуванні. Такі заяви можуть свідчити про те, що українців підштовхуватимуть до поганого миру з агресором.

Прем'єр Великобританії зазначив, що він уже адресував своє звернення до партнерів з "Великої сімки" та НАТО — відмовитися від ідеї — закликати офіційний Київ до будь-яких переговорів з агресором, щоб підписати мир на вигідних для РФ умовах — це світ, який може бути досягнутий. якщо Україна добровільно відмовиться від своїх територій.

Глава британського уряду кине виклик колегам-лідерам, щоб вони "надали президенту Зеленському та Україні можливість досягти бажаного результату".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Києві зранку пролунали вибухи – над столицею чорний дим: перші подробиці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що зміниться для світу, України та РФ за підсумками саміту "Великої сімки": які очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини