Головна Новини Світ НАТО Великобританія та США посварилися через Україну: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія та США посварилися через Україну: ЗМІ дізналися деталі

Між союзниками є розбіжності щодо вступу України до НАТО

20 червня 2024, 10:10 comments2455
Поділіться публікацією:

Великобританія та США ворогують через відносини України з НАТО, після того як американські чиновники заявили, що її шлях до членства не слід називати "незворотнім". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Telegraph.

Великобританія та США посварилися через Україну: ЗМІ дізналися деталі

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що Вашингтон стурбований планами дати президенту України Володимиру Зеленському нові гарантії членства в НАТО на саміті у Вашингтоні, який відбудеться наступного місяця.

Водночас Британія підтримала пропозицію деяких європейських держав-членів охарактеризувати шлях України до вступу до альянсу як "незворотній" у спільній заяві.

Проте Сполучені Штати вважають, що формулювання мають бути пом'якшені, описуючи процес як "добре освітлений міст" до членства без конкретних термінів.

За інформацією The Telegraph, на майбутньому саміті НАТО не буде жодних додаткових запевнень щодо термінів вступу України, але будуть надані нові гарантії безпеки з боку членів альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що ювілейний саміт НАТО вже наближається, серед союзників по НАТО все ще немає остаточного варіанта, що ж запропонувати Києву. Продовжуються обговорення щодо того, які зобов'язання надати Україні щодо вступу на майбутньому 75-му саміті Альянсу у Вашингтоні. Про це йдеться у матеріалі "CNN".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Єнс Столтенберг розповів, про що говоритимуть на саміті НАТО: як це стосується України.

Раніше "Коментарі" інформували – Столтенберг відреагував на умови Путіна щодо припинення вогню в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини