Головна Новини Світ Великобританія Між Великою Британією та ЄС виникла нова напруженість
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Великою Британією та ЄС виникла нова напруженість

Британія бореться з ЄС за Північну Ірландію

12 жовтня 2021, 23:39
Поділіться публікацією:

Британія звинуватила Європейський Союз у тому, що країні створюють поганий образ і роблять все, щоб їй недовіряли. Про це заявив Девід Фрост, британський міністр, який очолює переговори, щодо Brexit у своєму виступі в Лісабоні, пише Associated Press.

Між Великою Британією та ЄС виникла нова напруженість

Девід Фрост, фото "Associated Press"

Девід Фрост каже, що фундаментальний перепис взаємно узгодженої угоди про розлучення — єдиний спосіб виправити нестабільні стосунки між Британією та ЄС. Міністр попередив, що Британія може натиснути кнопку екстренного скасування угоди, якщо вона не досягне свого.

"Ми постійно стикаємося з узагальненими звинуваченнями, що нам не можна довіряти і що ми не є розумним міжнародним актором", — сказав Девід Фрост. 

Напруженість після Brexit переросла у загострення боротьби за Північну Ірландію, частину Великобританії, яка має спільний сухопутний кордон з країною ЄС, якою є Ірландія. Нійбільш делікатною та спірною частиною угоди про Brexit є торгівля товарами Північної Ірландії на єдиному ринку ЄС. Регіон залишається постачальником, тим часом як уряд Великої Британії проти. Це означає, що митні та прикордонні перевірки повинні проводитися на деяких товарах, що йдуть до Північної Ірландії з решти регіонів Британії. Положення прописані у Brexit мають запобігти проникненню товарів з Великої Британії на єдиний безтарифний ринок ЄС. Уряд Британії поскаржився, що ці угоди не працюють. 

Також британська спільнота юніонів Північної Ірландії каже, що угода про Brexit підриває мирну угоду 1998 року, яка покликана захистити права спільнот юніоністів та ірландських націоналістів. У своїй промові Девід Фрост сказав, що цей договір недійсний.

"Він повністю втратив згоду в одній громаді Північної Ірландії. Він не робить того, для чого був створений — захищати Угоду з Белфаста. Насправді він робить навпаки. Це треба змінити", — каже Девід Фрост. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США, Британія та Австралія створили новий військовий альянс. США, Великобританія та Австралія прийняли рішення про створення тристороннього партнерства у сфері безпеки, спрямованого на протистояння Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини