Головна Новини Світ Великобританія Несподіваний поворот: Джонсон може стати наступним генсеком НАТО – The Telegraph
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: Джонсон може стати наступним генсеком НАТО – The Telegraph

В Україні позитивно сприйняли новину про можливе нове місце роботи Джонсона

27 липня 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

Плани без 5 хвилин вже екс-прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона про те, щоб зайнятися викладацькою діяльністю можуть не здійснитись, адже частина його колег у політичних елітах Великобританії бачать його у кріслі наступного генсека НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Telegraph".

Несподіваний поворот: Джонсон може стати наступним генсеком НАТО – The Telegraph

Борис Джонсон. Фото: Офіс президента України

За даними джерела видання, Борис Джонсон виявив свої лідерські якості під час повномасштабного вторгнення російських військ до України — це й спонукало політичні еліти Великобританії підтримати Джонсона як кандидата на крісло генсека Північноатлантичного Альянсу. Вже є інформація про те, що кандидатуру Джонсона підтримують члени комітету з оборони Річард Дракс та Марк Франсуа, а також колишній міністр із виходу Великобританії з Європейського союзу Девід Джонс.

Франсуа зазначив, що якщо Борис Джонсон ухвалить рішення, що він хотів би очолити НАТО, то, швидше за все, він може розраховувати також на позитивні рекомендації президента України Володимира Зеленського.

Є й інші британські політики, які мають сумніви щодо здатності Джонсона керувати такою організацією, як НАТО. Один із них начальник Генштабу ЗС Великобританії у 2006-2009 роках Річард Даннат.

Варто зазначити, що в Україні таку новину про можливе призначення генсеком НАТО Джонсона сприйняли на ура. Низка нардепів, політиків вже в соцмережах опублікувала слова підтримки Джонсону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи наважиться Росія визнати Україну "терористичною державою": експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, до чого це приведе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини