Головна Новини Світ Великобританія Новий поворот у війні: Лондон відповів, чи готовий переступити ще одну червону лінію
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий поворот у війні: Лондон відповів, чи готовий переступити ще одну червону лінію

Британці готові допомагати зі зброєю Києву й надалі, але бити по РФ українці мають виключно самі

19 липня 2024, 12:40 comments5361
Поділіться публікацією:

Великобританія не готова переступити ще одну червону лінію, щоб допомагати Україні вражати цілі на території Росії. При цьому Лондон не забороняє Києву цього робити, але завдати ударів вони мають самі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Великобританії Джо Гілі, інформує The Guardian.

Новий поворот у війні: Лондон відповів, чи готовий переступити ще одну червону лінію

Міністр оборони Великої Британії Джо Гілі. Фото: із відкритих джерел

Гілі не виключив ухвалення прохання президента України використовувати ракети британського виробництва для ударів по російській території, але додав, що Британія не буде причетна до таких атак.

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в Росії, але це мають робити українці. Це має бути зроблено в рамках параметрів та в рамках міжнародного гуманітарного права", — наголосив міністр.

Видання також нагадало, що раніше новий прем'єр-міністр Британії Кір Стармер заявляв, що Україна зможе використовувати ракети Storm Shadow проти цілей у Росії, але лише для "оборонних" цілей.

"Це призначено для оборонних цілей, але Україна сама вирішує, як розгорнути його для своєї оборони", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на заклик президента Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над Україною, заявивши, що про це не може бути й мови.

Олаф Шольц також заявив, що не готовий зняти обмеження щодо використання західної зброї для ударів по цілях на території РФ. Німецький канцлер відповів на запитання, чи згоден він з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського.

"Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути мови, і США також дуже чітко висловилися з цього приводу", — заявив глава німецького уряду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини