Головна Новини Світ Великобританія Похорон принца Філіпа: як буде проходити прощальна церемонія (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Похорон принца Філіпа: як буде проходити прощальна церемонія (ФОТО)

Йде підготовка до похорону принца Філіпа

17 квітня 2021, 15:49
Поділіться публікацією:

17 квітня в Британії відбудуться похорони принца Філіпа, чоловіка королеви Єлизавети II. Зараз йде підготовка до прощальної церемонії. Про це інформує BBC News.

Похорон принца Філіпа: як буде проходити прощальна церемонія (ФОТО)

Прощання відбудеться в каплиці Святого Георгія при королівському Віндзорському замку під Лондоном - фото: з відкритих джерел

О 15:00 за британським часом (17:00 за Києвом) в каплиці Святого Георгія при королівському Віндзорському замку під Лондоном пройде церемонія прощання. За бажанням Філіпа проповідь виголошуватися не буде.  Крім того, він хотів, щоб труну ні виставлений для публічного прощання. Після хвилини мовчання в країні церемоніальні королівські похорони будуть транслюватися на BBC One.

Нагадаємо, в лютому поточного року принц Філіп потрапив до лікарні. Як пізніше з'ясувалося, він лікувався від інфекції. В середині березня був виписаний з лікарні після проведеної операції на серці. У п'ятницю, 9 квітня, Букінгемський палац повідомив про смерть принца Філіпа. Він помер у віці 99 років.

На похорон принца Філіпа приїхав принц Гаррі разом з дідом, а його вагітна дружина Меган Маркл залишилася в США, оскільки це була рекомендація медиків. У заході братимуть участь понад 730 військовослужбовців. Однак згідно з правилами карантину, в Каплиці зможуть перебувати тільки 30 осіб.

Похорон принца Філіпа: як буде проходити прощальна церемонія (ФОТО) - фото 2

Також відомо, що на церемонії будуть присутні члени сімей королеви та герцога Единбурзького, в тому числі та троє його німецьких родичів. Будуть на похоронах все четверо дітей Єлизавети II та принца Філіпа, але не буде нікого з правнуків.

На вівтар в Каплиці були поміщені відзнаки британського принца. Відомо також, що під час церемонії буде грати гімн 1860 року "Вічний Батько, Сильний, щоб врятувати" Вільяма Уайтінга. Траурну процесію з замку в каплицю очолять Оркестр гренадерської гвардії, партія генерал-майора і воєначальники.

Похорон принца Філіпа: як буде проходити прощальна церемонія (ФОТО) - фото 3

Фото: PA Media

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що померла зірка фільмів про Гаррі Поттера, а також про те, що помер глава Подільського району Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини