Головна Новини Світ Великобританія Померла королева Британії Єлизавета ІІ у віці 96 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла королева Британії Єлизавета ІІ у віці 96 років

8 вересня померла королева Великобританії Єлизавета ІІ

8 вересня 2022, 20:58 comments1189
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Вона сиділа на британському троні з 1952 року і була однією з найдовше правлячих глав держави в історії.

Померла королева Британії Єлизавета ІІ у віці 96 років

Померла королева Британії Єлизавета ІІ у віці 96 років. Фото з відкритих джерел

Єлизавета II мала провести віртуальну зустріч з членами Таємної ради, дорадчого органу монарха, у середу ввечері, але її скасували. У четвер, незабаром після того Букінгемський палац коротко повідомив, що королева перебуває під наглядом медиків. Але пізніше з'явилось оголошення, що королева Британії Єлизавета ІІ померла. Тепер означає, що старший принц Чарльз автоматично став спадкоємцем престолу.

Прапор був приспущений на Букінгемському палаці після оголошення про смерть британської королеви Єлизавети II.

Єлизавета II перебувала на престолі з 1952 року — довше, ніж будь-який монарх в історії країни.

69-річне правління королеви Єлизавети ІІ – це час надзвичайних змін. У 1953 році, всупереч пораді Черчилля, вона погодилася транслювати коронацію. У 1980 році за весіллям спадкоємця престолу з леді Діаною стежили 750 мільйонів людей із 74 країн світу. У 2019 році Єлизавета II опублікувала свій перший пост в Instagram. ЗМІ перетворили знатних аристократів на ікон поп-культури.

Деталі похоронної церемонії були розроблені в 1960-х роках і постійно оновлювалися. Відомо, що труну поставлять у Тронному залі Букінгемського палацу. Через чотири дні після смерті Її Величності її переведуть до Вестмінстер-холу, де вона залишиться ще на чотири дні.

Державні похорони відбудуться у Вестмінстерському абатстві через дев'ять днів після її смерті, після чого тіло монарха буде поховано в могилі в церкви Св. Георгія у Віндзорському замку. Там же похований чоловік королеви принц Філіп, який помер 9 квітня 2021 року.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про поганий стан здоров'я королеви Британії.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини