Головна Новини Світ Великобританія Попри поширення нового штаму Британія скоротила період самоізоляції: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри поширення нового штаму Британія скоротила період самоізоляції: яка причина

Велика Британія скорочує самоізоляцію через COVID-19 до 7 днів

22 грудня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Уряд Великобританії заявив, що з середи 22 грудня він скорочує період самоізоляції COVID-19 до 7 днів замість 10 для людей, які отримали негативний результат тесту. Про це повідомляє Reuters.

Попри поширення нового штаму Британія скоротила період самоізоляції: яка причина

Жінки в масках чекають переходу вулиці на тлі спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) у Лондоні - Reuters

Оскільки варіант Omicron швидко поширюється у Великобританії та фіксують рекордний рівень випадків за останній тиждень, багато галузей промисловості борються з нестачею персоналу, включаючи лікарні, які попереджають про ризик впливу ситуації на безпеку пацієнтів.

Агентство охорони здоров’я Великобританії (UKHSA) повідомило, що його аналіз показав, що семиденний період ізоляції разом з двома негативними результатами тесту матиме майже такий же захисний ефект, як 10-денний період ізоляції без тестування.

"Ми хочемо зменшити вплив COVID-19 на повсякденне життя людей", – заявив міністр охорони здоров’я Саджид Джавід.

Швидкі тести на коронавірус, які безкоштовно надаються Національною службою охорони здоров’я Великобританії, можуть самостійно проводитися людьми вдома, і вони дають результат за 15-30 хвилин.

Ті, хто отримає негативний результат на шостий і сьомий день періоду самоізоляції, з перервою в 24 години, більше не повинні будуть ізолюватися на 10 днів, сказав уряд.

У UKHSA заявили, що "настійно рекомендували" тим, хто залишає самоізоляцію після семи днів, обмежити контакти з іншими в переповнених або погано провітрюваних приміщеннях, працювати вдома та мінімізувати контакти з тими, хто найбільш уразливий до COVID-19.

За даними уряду Великобританії, наразі в лікарні зі штамом Omicron перебувають 129 людей, і 14 людей померли від нього.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив у вівторок, 21 грудня, що не буде вводити нові обмеження щодо COVID-19 в Англії до Різдва, але ситуація залишається надзвичайно важкою, і уряду, можливо, доведеться діяти після цього. 

Подальші обмеження залежатимуть від отриманих даних.

"Як сказав прем'єр-міністр, рішення добре збалансоване. Весь уряд щодня переглядає всі дані, і ми дуже ретельно їх переглядаємо. Якщо будуть потрібні нові обмеження, то, звичайно, ми не вагаючись діятимемо", — сказав Джавід.

Очікується, що UKHSA опублікує більше даних про Omicron до Різдва.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Британії повідомили про рекордні показники випадків COVID-19, а чиновники та міністри попереджають, що повні наслідки останньої хвилі ще не помітні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини