Головна Новини Світ Великобританія Путін буде "дуже небезпечним": чому великий союзник України починає готуватися до війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін буде "дуже небезпечним": чому великий союзник України починає готуватися до війни

Велика Британія повинна підготуватися до можливого збройного конфлікту протягом найближчих трьох років, заявив генерал Ролі Вокер.

23 липня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

 Велика Британія має підготуватися до війни протягом трьох років через загрози з боку Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. Про це заявив командувач збройних сил Британії генерал сер Ролі Вокер, повідомляє Sky News.

Путін буде "дуже небезпечним": чому великий союзник України починає готуватися до війни

Генерал Ролі Вокер (фото з відкритих джерел)

За його словами, російський диктатор Володимир Путін буде "дуже і дуже небезпечним", коли вийде з війни в Україні. Лідер Кремля прагнутиме відплати від західних країн, які підтримують Україну, незалежно від того, виграє чи програє Росія.

"Суть у тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни) занепали духом, вони з ревом повернуться, щоб помститися," — зазначив Вокер.

Генерал також звернув увагу на можливе вторгнення Китаю на Тайвань, наміри Ірану створити ядерну зброю та загрозу з боку Північної Кореї. Він підкреслив, що всі ці чотири країни налагоджують співпрацю, обмінюючись зброєю та технологіями.

"От чому до 2027-2028 років це зближення може досягти свого роду єдності і ваша здатність впоратися з ними окремо — з конкретною кризою, яка може бути врегульована за допомогою системи, яка базується на правилах, я думаю, значно зменшиться," — зазначив Вокер.

Командувач ЗС Британії уточнив, що його країна наразі "не перебуває на неминучому шляху до війни". Проте британським військам потрібно терміново відновити свою здатність стримувати майбутні війни за допомогою надійної бойової потужності.

"У нас є достатньо часу, щоб підготуватися, діяти та забезпечити відновлення надійних сухопутних сил для підтримки стратегії стримування," — додав Вокер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ може напасти на НАТО найближчими роками. Генеральний інспектор збройних сил Німеччини генерал-лейтенант Карстен Броєр висловив серйозну стурбованість щодо нарощування Росією військової потужності, яке, на його думку, може становити загрозу для НАТО в найближчі роки.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини