Головна Новини Світ Великобританія Путіну знати не варто: що задумали Британія та Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну знати не варто: що задумали Британія та Україна

Британія переконана, що неможна дозволити Путіну перемогти в Україні, заявив в інтерв’ю ЄП голова МЗС Леммі

12 липня 2024, 20:26
Поділіться публікацією:

Новий міністр закордонних справ Британії Девід Леммі зазначив, що його країна розглядає можливість ударів України ракетами Storm Shadow по віддалених російських аеропортах. При цьому він підкреслив, що міжнародне право дозволяє право на самооборону, тож Україна має право приймати такі рішення самостійно.

Путіну знати не варто: що задумали Британія та Україна

Девіл Леммі

За його словами, під час саміту НАТО у Вашингтоні він мав зустріч із головою МЗС Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським, на якій були обговорені певні деталі. Як відзначив Леммі, він не буде озвучувати ці розмови, оскільки ця інформація має бути непублічною.

"Путіну не варто знати про наші наміри", — зазначив Леммі.

Міністр також наголосив, що для ефективної самооборони Україна потребує новітнього озброєння, і Велика Британія часто виступає лідером у дискусіях серед союзників. На питання щодо можливості ударів Storm Shadow по російських аеропортах, Леммі відповів, що у Британії розглядають такі можливості після заяв Зеленського на саміті НАТО. При цьому міністр підкреслив, що підтримує право України на самооборону, особливо після жорстокої атаки на дитячу лікарню "Охматдит".

Щодо обмежень використання американської зброї на російській території, Леммі зазначив, що не коментуватиме рішення США, але підтвердив, що Британія обговорювала це питання з Зеленським і аналізує можливі варіанти.

"А що стосується Великої Британії, то ми в останні дні обговорювали це з президентом Зеленським, і ми взяли на себе зобов'язання проаналізувати, зважити деякі ідеї. Але я не буду вдаватися в оперативні рішення, і для цього є дуже серйозні причини", — сказав Леммі.

При цьому голова МЗС Британії підкреслив, що Путін становить системний ризик для європейської безпеки, тому має бути непохитна підтримка України з боку всього Альянсу. На його, думку, якщо РФ виграє війну в Україні, то під загрозою опиниться безпека усієї світової спільноти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" також розповідав про те, чим саме Байден і Шольц викликали обурення союзників на саміті НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини