Головна Новини Світ Великобританія Російський корабель шпигував за тестуванням нової зброї біля берегів Великої Британії. Як відповіли англійці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський корабель шпигував за тестуванням нової зброї біля берегів Великої Британії. Як відповіли англійці

Російська Федерація продовжує шпигувати за багатьма країнами, зокрема і Великобританією, яка постачає Україні зброю.

21 листопада 2022, 12:10 comments1313
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російське судно наблизилось до берегів Сполученого Королівства у Північному морі та стежило за випробовуванням нових морських безпілотників ВМС Великої Британії, включно з автономними пусковими установками ракет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Daily Express.

Російський корабель шпигував за тестуванням нової зброї біля берегів Великої Британії. Як відповіли англійці

Російський корабель шпигував за британцями. Фото: з відкритих джрелел

Згідно з джерелами британського видання російське дослідницьке судно "Адмірал Володимирський" розпочало шестиденну місію біля узбережжя Шотландії 10 листопада. Але замість наукових справ, росіяни шпигували за випробовуванням ВМС Великої Британії.

Судно "Адмірал Володимирський" навмисно не заходило в британські територіальні води, але зупинилось поблизу місця, де британське судно HMS Enterprise проводило експериментальне випробовування морських дронів.

Також британці тестували 12 метрову плавучу ракетну установку з дистанційним керуванням, яка має використовуватись під час штурму берегів як підтримка кораблів флоту Британії.

На такі дії росіян ВМС Великої Британії здійснили необхідні контрзаходи та відправили два кораблі: Авіаносець  HMS Queen Elizabeth і фрегата HMS Northumberland. Росіяни були змушені відмовитись від шпигунства і покинули територію поблизу місця випробувань.

Ймовірно росіяни бояться українських атак з використанням морських безпілотників, адже ЗСУ в жовтні вдалось завдати удару по кораблях в бухті Севастополя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський підводний човен помітили біля берегів Франції.

Також "Коментарі" писали про те, що литовці назбирали для України гроші на морський безпілотник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини