Головна Новини Світ Великобританія Скільки британців готові йти в армію, якщо почнеться війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки британців готові йти в армію, якщо почнеться війна

Британці запитали своїх громадян, чи пішли б вони в армію у випадку глобальної війни та нападу на Велику Британію.

29 січня 2024, 14:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У випадку, якщо почнеться світова війна, то 7% британців заявили, що готові добровільно піти в армію для захисту своєї країни. Серед чоловіків цей показник вищий – 12%, тоді як серед жінок 3%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження ресурсу Yougov.

Скільки британців готові йти в армію, якщо почнеться війна

Британський військовий. Фото з відкритих джерел

Британцям запропонували два сценарії за яким може початись війна. Один передбачає глобальну війну, тоді як інший світову війну з безпосередньою загрозою вторгнення на британські острови. 

Таким чином 7% британців добровільно пішли б в армію у разі глобальної війни, а у випадку безпосередньої загрози Британії ця кількість збільшилась до 11%. Ще 21% громадян Великої Британії зазначили, що не пішли б добровольцями на світову війну, однак пішли б на службу у випадку призову. У сценарії нападу на Британію цей показник зріс до 23%.

Однак 38% людей стверджують, що вони відмовилися б служити в збройних силах у разі нової світової війни, а 30% стверджують, що не служили б, навіть якщо Британія зіткнулася з неминучим вторгненням. 17% британців вважає, що їх стан здоров’я або вік не підходить для служби в армії. 

У разі війни 39-47% чоловіків пішли б в армію добровольцями або прийняли призов за двома сценаріями, а серед жінок цей показник коливається в межах 19-24%. Також більшість британців підтримує службу жінок в армії – 72%, однак 30% виступає за певні обмеження, наприклад, щоб жінки не служили в піхоті.

Опитування проводилась серед чоловіків та жінок віком від 18 до 40 років. Цей віковий діапазон британський уряд використовував для призову на військову службу під час Першої та Другої світових воєн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки німців готові захищати Німеччину у разі нападу Росії.

Також "Коментарі" писали, яка кількість поляків залишить країну, або піде в армію у випадку війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини