Головна Новини Світ Польща Скільки поляків залишать країну, або підуть в армію, якщо Росія нападе: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки поляків залишать країну, або підуть в армію, якщо Росія нападе: опитування

У поляків запитали, що б вони робили у разі нападу Росії на Польщу. Стало відомо скільки б людей пішло в армію, а скільки б залишило країну.

20 грудня 2023, 09:57 comments2309
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Якби почалась війна у Польщі, кожен третій поляк вирішив би залишити свій дім, а в армію пішло б близько 15% громадян країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результат дослідження компанії IBRiS, яке було здійснено на замовлення "Rzeczpospolita".

Скільки поляків залишать країну, або підуть в армію, якщо Росія нападе: опитування

15% поляків готові воювати у випадку нападу Росії. Фото з відкритих джерел

Під час опитування поляків запитали, щоб вони зробили у разі нападу Росії на Польщу. Згідно з результатами дослідження добровольцями в армію для захисту країни готові піти 15,7% опитаних. 37,4% поляків заявили про евакуацію, з них 11,9% виїхали б з родиною за кордон, тоді як 25,5% шукали б притулку на території Польщі.

22% поляків відповіли, що під час нападу Росії не мають наміру щось робити, а 11,6% опитаних не змогли відповісти на питання. Майже третина – 29% громадян Польщі заявили, що у випадку війни будуть волонтерити, наприклад у лікарні.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії, з України виїхали мільйони українців, а частина стала внутрішньо переміщеними особами. Згідно з різними даними за кордоном наразі перебуває від 4,1 до 6,7 млн українців, що відповідає 10-15% від загальної кількості населення. Тоді як за даними Міністерства соцполітики кількість внутрішньо переміщених становить близько 4,7 млн, тобто 11%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Сівера дав похмурий прогноз щодо війни з Росією. На його думку, Росія може всього через три роки здійснити напад на Польщу.

Також "Коментарі" писали про соціологічне дослідження, яке показало, що у поляків змінилось ставлення до українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

20 грудня 2023, 10:20

Из пшеков воины как из говна пули))) Мы все помним как они легли под фашистов. Сколько продержались, меньше двух месяцев)))

SS

20 грудня 2023, 10:17

Займутся стиркой, обосраных портков.


Новини