Головна Новини Світ Великобританія Скільки коштує корона короля Чарльза ІІІ: експерти назвали ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує корона короля Чарльза ІІІ: експерти назвали ціну

Експерти назвали ціну британської корони 17 століття, яка є одним з символів влади.

7 травня 2023, 12:40 comments2190
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

6 травня один з найбільших символів королівської влади у Великобританії – корона – була поміщена на голову Чарльза ІІІ під час його офіційного сходження на престол. Попри те, що офіційно королівська корона безцінна, експерти змогли визначити її приблизну вартість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Mirror.

Скільки коштує корона короля Чарльза ІІІ: експерти назвали ціну

Експерти оцінили вартість королівської корони. Фото з відкритих джерел

У Вестмінстерському абатстві в Лондоні завершилася церемонія коронації короля Великої Британії Чарльза III і його дружини Камілли. Королівська пара сіла в золоту карету і повернулася до Букінгемського палацу.

Найважливішим символом коронації є корона св. Едвард. Унікальна прикраса була створена для коронації Карла II у 1649 році, вона замінила середньовічну корону яка була виготовлена ​​в 11 столітті.

Корона важить близько двох кілограм і виготовлена ​​з чистого золота. Вона містить понад 400 дорогоцінних каменів, у тому числі шість сапфірів і 12 рубінів. Попри те, що точна вартість корони залишається невідомою впродовж багатьох років, експерти оцінили, що вона коштує 4-6 мільярдів доларів.

Цікаво, що відповідно до королівської традиції 74-річний Чарльз вперше та єдиний раз офіційно одягнув корону 17 століття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія та Білорусь потрапили в ганебний список королівської родини. Обидві країни не отримали запрошення на коронацію Чарльза ІІІ. Загалом у список потрапило сім країн.

Також "Коментарі" писали, що у Ліверпулі відкрили перший у світі Монумент миру, який присвячений Україні. Після завершення війни, очікується, що пам'ятник відправиться в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини