Головна Новини Світ Великобританія Стало відомо, хто стане наступником королеви Єлизавети ІІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто стане наступником королеви Єлизавети ІІ

Лінія престолонаслідування у Великій Британії.

8 вересня 2022, 22:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Королева Єлизавета II правила Великобританією 69 років. У четвер, 8 вересня, з Букінгемського палацу надійшли повідомлення про погіршення стану здоров'я монарха. Увечері королева Єлизавета II померла. Хто ж стане наступним королем Великобританії?

Стало відомо, хто стане наступником королеви Єлизавети ІІ

Принц Чарльз, майбутній король Великобританії. Фото з відкритих джерел

Правила успадкування британського престолу строго визначені документами. В тому числі це стосується Декларацій прав від 1689 року та Англійського акту від 1701 року. Це найважливіші британські системні документи про престолонаступництво, до яких у 2013 році були внесені зміни Законом про спадкоємство корони.

Першим на престол після Єлизавети II претендує її старший син принц Чарльз. Він і стане новим королем Великої Британії з ім'ям король Карл III. Якщо принц Чарльз вирішить відмовитися від корони, новим королем Великої Британії стане його старший син принц Вільям.

У старшого сина принца Чарльза троє дітей, і вони наступні в черзі на престол одразу після нього. Тобто, вони у черзі вище ніж брата Вільяма, принц Гаррі. Таким чином це принц Джордж (старший син принца Вільяма), принцеса Шарлотта (друга дитина принца Вільяма), принц Луї (молодший син принца Вільяма).

Лише на 6 місці в черзі на престол Великобританії другий син принца Чарльза — принц Гаррі.

Таким чином, малоймовірно, що хтось з наступників королеви перевершить її період правління Великобританією.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про смерть королеви Великобританії Єлизавети ІІ. Також стало відомо де і коли поховають королеву. Вона буде похована у Віндзорському замку поряд зі своїм чоловіком принцом Філіпом, який помер у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини