Головна Новини Світ Великобританія Стало відомо, в якому місті у Британії відкрили вулицю, названу на честь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в якому місті у Британії відкрили вулицю, названу на честь Зеленського

У Британії у місті Харлоу відкрили першу вулицю, названу на честь Зеленського

22 липня 2023, 13:57
Поділіться публікацією:

У місті Харлоу, що в англійському графстві Ессекс офіційно відкрили першу в країні вулицю, яку назвали на честь президента України Володимира Зеленського. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "BBC".

Стало відомо, в якому місті у Британії відкрили вулицю, названу на честь Зеленського

П'ята авеню – авеню імені Зеленського. Фото: BBC

Зазначається, стару назву вулиці не прибрали остаточно, але додали нову. Фактично тепер у вулиці дві назви. Відтепер П'ята авеню у Харлоу має офіційну назву "П'ята авеню – авеню імені Зеленського".

Місто Харлоу, де з'явилася вулиця на честь українського лідера було обрано невипадково. Депутат Палати громад від Консервативної партії Роберт Халфон роз'яснив, що свого часу це місто було збудовано для сімей, які були змушені виїхати з перенаселеного внаслідок руйнувань Лондона після закінчення Другої світової війни.

"Нове місто Харлоу виникло як фенікс з попелу. Ми хотіли показати українцям, що можна зробити – що після перемоги над Росією є надія, є можливості, що вони матимуть хороші нові міста", – наголосив політик.

Він зазначив, що місто Харлоу допомагає Україні і зараз. Незважаючи на те, що порівняно місто невелике, але його жителі активно підтримують український народ, лише за час повномасштабної війни місцеві жителі дали притулок близько 70 українським родинам, а також допомогли їм адаптуватися у Великій Британії.

Зазначається, що на офіційній церемонії відкриття нової таблички з назвою вулиці мав бути присутнім і посол України в Британії Вадим Пристайко, але через розбіжності з вищим керівництвом країни його несподівано відправили у відставку.

Читайте на порталі "Коментарі" — Британія зняла санкції з відомого російського олігарха: яка причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні ще 500 днів: Британія в ООН зробила заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини