Головна Новини Світ Великобританія Стане незалежною: стало відомо коли у Шотландії проведуть референдум
commentss НОВИНИ Всі новини

Стане незалежною: стало відомо коли у Шотландії проведуть референдум

У Шотландії готуються провести новий референдум

1 грудня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила про те, що її країна прагне відновити свою незалежність від Сполученого Королівства. Тому буде в 2023 році проведено референдум. Про це пише АР.

Стане незалежною: стало відомо коли у Шотландії проведуть референдум

Шотландія готуватиметься до виходу з Королівства, фото з відкритих джерел

За словами Стерджен, політичні питання були відтерміновані через пандемію, але питання про незалежність та відділення від Королівства буде знову обговорюватися навесні 2022 року. На з'їзді Шотландської національної партії міністр заявила, що готуватиме всі необхідні документи для того, щоб референдум відбувся до кінця 2023 року.

Референдум про відділення та набуття незалежності вже проводився у 2014 році. Тоді шотландські виборці проголосували за те, щоб залишитися в складі Сполученого Королівства, однак 45% громадян тоді голосували за незалежність.

Втім, за словами представників національної партії, що сформувала шотландський уряд у Единбурзі, політичну ситуацію змінило те, що Великобританія вийшла з Європейського Союзу. Однак шотландці хотіли залишитися в ЄС.

З іншого боку, уряд Шотландії має обгрунтувати причину виходу й економічні переваги незалежності для своїх громадян. Якщо раніше робилися ставки на нафтові багатства Шотландії в Північному морі, то тепер через нову угоду країн, що відмовляються від видобутку нафти й газу задля збереження клімату в народу буде чимало запитань до влади.

Для того, що відділитися уряд прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона повинен підтримати прагнення Шотландії й дозволити проведення референдуму. Стерджен наголосила, що уряд Шотландії має знайти шляхи як подолати проблеми, які постануть після переходу до незалежності.

Як повідомляв портал "Коментарі", Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини