Головна Новини Світ Великобританія Став відомий головний кандидат у прем'єри Британії: що він заявив про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Став відомий головний кандидат у прем'єри Британії: що він заявив про допомогу Україні

Лейбористи готові не лише продовжать підтримку України, а й продовжать підтримувати створення спецтрибуналу за злочин агресії

13 червня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Лідер Лейбористської партії Кір Стармер, який є головним кандидатом на посаду прем'єр-міністра Британії, запевнив, що він продовжуватиме допомогу Україні у війні з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Sky News".

Став відомий головний кандидат у прем'єри Британії: що він заявив про допомогу Україні

Лідер Лейбористської партії Кір Стармер. Фото: із відкритих джерел

"З лейбористами військова, фінансова, дипломатична та політична підтримка України з боку Великобританії залишиться непохитною", — наголосив Стармер у маніфесті опозиційної Лейбористської партії.

Політик також додав, що лейбористи продовжать підтримувати створення спецтрибуналу за злочин агресії, щоб притягнути путінську Росію до відповідальності.

За словами Стармера, його партія підтримує конфіскацію активів країни-агресора та їхнє використання для допомоги Україні.

"І ми гратимемо провідну роль у наданні Україні чіткого шляху до членства в НАТО", — додав лідер Лейбористів у маніфесті.

Варто зазначити, що 4 липня у Британії відбудуться дострокові парламентські вибори. 22 травня їх призначив прем'єр Ріші Сунак. Основна конкуренція між консерваторами та лейбористами.

Згідно з соцопитуваннями, лейбористи мають виграти на виборах із значною перевагою. А їхній лідер, Кір Стармер, має стати прем'єр-міністром замість Ріші Сунака.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликав західних партнерів посилити тиск на санкцію на Росію у відповідь на російські ракетні удари по енергетичній системі України. Свою заяву глава МЗС Великобританії зробив на міжнародній конференції з відновлення України URC-2024.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини