Головна Новини Світ Великобританія Сунак звернувся до союзників: що просить для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сунак звернувся до союзників: що просить для України

Прем'єр Великобританії вважає, що українці здатні перемогти незабаром, якщо Заходу посилить підтримку

4 жовтня 2023, 17:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак нагадав про вагомий внесок країни в обороноздатність України та закликав партнерів дати українцям "необхідне для того, щоб завершити роботу". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Сунак зробив у себе в Twitter (X).

Сунак звернувся до союзників: що просить для України

Ріші Сунак. Фото: із відкритих джерел

Глава уряду нагадав, що Великобританія стала першою країною, яка ухвалила рішення надати Україні танки і підштовхнула до такого кроку ще понад десяток країн, а потім так само сталося з навчанням українських пілотів на західних винищувачах.

"Я говорю нашим союзникам: дайте президенту Зеленському потрібні інструменти — і українці завершать роботу", — зазначив Сунак.

На це вже відреагував президент України Володимир Зеленський. Він у коментарях відповів, що Україна глибоко цінує лідерство Великобританії щодо військової допомоги.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після того, як Київ не дочекався позитивного для себе рішення США щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Так вважає глава українського МЗС Дмитро Кулеба, запевняючи, що зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, домагаючись, щоби подібних рішень більше не повторилося. Тим часом, з боку політиків-республіканців йдуть меседжі у стилі – треба більше уваги внутрішньоамериканським проблемам, а не Україні. А тут ще й відомий американський мільярдер, власник соцмережі X та компанії Tesla Ілон Маск робить уїдливі випади на адресу українського керівництва. І хоч Білий дім обіцяє продовжувати підтримку, а у Пентагону нібито залишилося ще понад 5 млрд доларів на зброю та іншу допомогу з безпеки для України, проблеми – очевидні. Що терміново має робити наше найвище військово-політичне керівництво, щоб виправити ситуацію? Чи слід очікувати найближчим часом на якісь радикальні кроки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Захід утомився від війни – які кроки допоможуть Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини