Головна Новини Світ Великобританія У Британії закликали Росію повернутися в ОБСЄ: навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії закликали Росію повернутися в ОБСЄ: навіщо

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі схвалила резолюцію, у якій визнала дії РФ геноцидом українського народу

11 вересня 2024, 20:40
Поділіться публікацією:

Велика Британія закликала Росію відновити співпрацю з Форумом зі співробітництва в галузі безпеки та припинити агресію проти України. Як повідомляє The Guardian, цей заклик був озвучений під час виступу військово-політичного радника британської делегації в ОБСЄ Анкура Нараяна на засіданні у Відні.

У Британії закликали Росію повернутися в ОБСЄ: навіщо

ОБСЄ (фото з відкритих джерел)

Нараян зазначив, що Росія може сприяти встановленню миру, виконавши низку дій. Він підкреслив, що якщо Москва дійсно прагне миру, вона повинна відвести свої війська за межі міжнародно визнаних кордонів України. Окрім цього, для демонстрації серйозних намірів щодо діалогу та зменшення ризиків, Росія має відновити професійну взаємодію з ОБСЄ, яка регулярно проводить зустрічі відповідно до мандату, наданого міністрами країн-членів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія покинула ОБСЄ Росія тимчасово припиняє діяльність своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Заяву про це було зроблено у Держдумі 3 липня. 

У заяві також зазначено, що будь-які дії, спрямовані на завдання шкоди Російській Федерації чи її інтересам, не будуть всерйоз розглядатися росіянами і вважатимуться "юридично нікчемними". Це фактично означає, що Росія більше не буде брати участь у безпекових засіданнях та не буде підтримувати резолюції та прийняті рішення ОБСЄ щодо безпеки в Європі. Представники російської делегації зазначили, що з часом вони можуть повернутися для участі у засіданнях європейської безпекової організації, але лише за умови, що в Європі перестануть впроваджувати "русофобські та дискримінаційні підходи" щодо безпеки на континенті.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини