Головна Новини Світ Великобританія У Британії заявили, що Фінляндія стане уроком для Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії заявили, що Фінляндія стане уроком для Путіна

Міністр оборони Великобританії привітав вступ країни до Альянсу

5 квітня 2023, 09:30 comments5750
Поділіться публікацією:

Повноправне членство Фінляндії у Північноатлантичному Альянсі має стати уроком для президента Росії Володимира Путіна. Як передає видання "Коментарі", про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, пише "Sky News".

У Британії заявили, що Фінляндія стане уроком для Путіна

Бен Воллес. Фото: Getty Images

Бен Уоллес зазначив, що він щиро радий тому, що заявку Фінляндії на вступ до НАТО було схвалено. Ця країна варта бути в організації такого рівня.

"Нехай Фінляндія стане уроком для президента Путіна. Фінляндія вирішила приєднатися, ґрунтуючись на своїй власній волі. Свобода обирати свої спілки як суверенна держава — це справа громадян і лише громадян", — додав глава Міноборони Великобританії.

Варто зазначити, що вже після повномасштабного нападу Російської Федерації на Україну Фінляндія та Швеція заговорили про можливість приєднання до Альянсу.

Навесні 2022 року вони подали заявки на вступ до НАТО за прискореною процедурою, їх ратифікували всі країни-члени, окрім Туреччини та Угорщини.

Наприкінці березня парламенти цих країн таки схвалили заявки Фінляндії, вступ Швеції до Альянсу все ще перебуває під питанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 4 квітня НАТО розширився до 31-ї держави. 31-м членом Альянсу стала Фінляндія. У Росії реагують на це традиційно негативно, але при цьому дещо мляво з огляду на те, що спільний з НАТО кордон тепер складе близько 1300 км. Про що говорить, як розширення Альянсу, так і нездатність РФ щось протиставити цьому? Як події можуть розвиватись далі, зокрема в ракурсі євроатлантичної інтеграції України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США розповіли, чому Кремль знову став загрожувати ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини