Головна Новини Світ Великобританія У МЗС Британії зробили попередження Китаю: із чим Лондон не готовий миритися
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Британії зробили попередження Китаю: із чим Лондон не готовий миритися

Новий глава британського МЗС застеріг Пекін від зближення з Росією

8 липня 2024, 10:05 comments5084
Поділіться публікацією:

Новий міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі застеріг Китай від допомоги Росії у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

У МЗС Британії зробили попередження Китаю: із чим Лондон не готовий миритися

Девід Леммі. Фото: із відкритих джерел

Під час візиту до Польщі Девід Леммі обговорив зі своїм польським колегою Радославом Сікорським небезпеку, яку можуть становити для Заходу авторитарні держави. Він зазначив, що Пекіну слід бути дуже обережним у питанні поглиблення партнерства з РФ, Іраном та КНДР.

"Я стурбований, що бачу іранські безпілотники в Україні. Мене непокоїть, що снаряди з Північної Кореї використовуються тут, на європейській землі. І, звичайно, мене непокоїть партнерство, яке, як я бачу, Росія налагоджує з цими авторитарними державами. Я думаю, що Китай має бути дуже обережним у поглибленні цих партнерських відносин у найближчі тижні та місяці", — заявив Леммі.

Також глава британського МЗС прокоментував ситуацію на Близькому Сході.

"Ми закликаємо до припинення вогню (в секторі Газа – ред.) з кінця минулого року. Всі ми сподіваємося, що в наступні дні план Байдену буде прийнятий ХАМАСом і, звичайно, ізраїльським урядом, і ми зможемо побачити це припинення вогню. Ми хочемо, щоб заручників було звільнено", — додав топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, який запевнив у незмінній підтримці України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава української держави Володимир Зеленський сподівається на партнерство із новим урядом Великобританії за підсумками дострокових парламентських виборів.

Раніше "Коментарі" писали проти Трампа, але за підтримку України: що пообіцяв новий глава МЗС Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини