Головна Новини Світ Великобританія У нас всі карти на руках: Лондон звернувся до союзників з новим закликом ударів по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У нас всі карти на руках: Лондон звернувся до союзників з новим закликом ударів по РФ

Глава МЗС Великобританії вважає, що Захід недостатньо жорстко відповідає на російські удари по Україні

11 червня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликав західних партнерів посилити тиск на санкцію на Росію у відповідь на російські ракетні удари по енергетичній системі України. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву глава МЗС Великобританії зробив на міжнародній конференції з відновлення України URC-2024.

У нас всі карти на руках: Лондон звернувся до союзників з новим закликом ударів по РФ

Девід Кемерон. Фото: з відкритих джерел

"Ми знаємо, що саме Росія намагається робити. Вона намагається знищити енергетичний сектор, вона намагається захопити коксівне вугілля, яке має ключове значення для української металургії, і намагається знищити газосховища в Україні. Вони роблять це жорстко і точно. І ми повинні запитати себе: чи відповідаємо ми з такою ж жорсткістю та точністю?", — висловився Девід Кемерон.

Топ-дипломат вважає, що Захід має вдарити санкціями по найболючіших місцях Росії.

"Потрібно запитати себе: чого боїться Путін? Він боїться, що ми відмовимося від вуглеводнів. Він боїться, що ми візьмемося за заморожені державні активи Росії. І я сподіваюся, що на саміті G7 цього тижня ми щонайменше домовимося використати відсотки від заморожених активів для того, щоб зібрати величезну позику для України. І гроші почнуть надходити задовго до листопада у Америці", — зазначив британський міністр.

Також він закликав Захід активніше зайнятися тіньовим флотом РФ. За словами Кемерона, переважно це незастраховані кораблі, які є небезпечними для екології.

Міністр наголосив, що дешевше буде зупинити Росію в Україні, аніж пізніше ліквідувати наслідки її перемоги.

"У нас усі карти на руках: найсильніша економіка, найміцніші спілки, глибока експертиза, знання", — підсумував Камерон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц висловився про недавній дозвіл для Києва завдавати ударів озброєнням, наданим Берліном, територією країни-агресора Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини