Головна Новини Світ Великобританія Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів

Почати експеримент хочуть влітку 2022-го

23 лютого 2022, 03:14
Поділіться публікацією:

У рамках урядового експерименту з базового доходу жителі Уельсу, яким протягом року виповниться 18, зможуть щомісяця отримувати по 1600 фунтів стерлінгів (понад 2000 доларів США). Про це повідомляє ВВС. Почати експеримент хочуть улітку 2022-го. Згідно з ним, учасники отримуватимуть базовий дохід протягом двох років з наступного місяця після їх дня народження. При цьому виплати не зменшуватимуть або припинятимуть, якщо громадянин працевлаштується та почне отримувати зарплату. Але й оподаткування базового доходу не буде винятковим – стандартна ставка 20%. В уряді пояснили, що таким чином вони хочуть перевірити, чи допомагають людям подібні односторонні виплати підготуватися до самостійного дорослого життя, а також з'ясувати, як вони впливають на громадян у фінансовому, фізичному та емоційному плані.

Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів

Уряд Уельсу - фото з відкритих джерел

Попередньо в експерименті зможуть взяти участь близько 500 людей, а уряд виділить 20 мільйонів фунтів стерлінгів. На анонс проєкту в Уельсі відреагували по-різному: частина людей вважає це марним витрачанням коштів, а частина пропонує розширити кількість учасників та висловлює надію, що це допоможе боротися із бідністю. Обидві сторони наводять приклади попередніх експериментів із базовим доходом. Так, раніше подібні проєкти були ініційовані й у Німеччині та Фінляндії. Тоді рівень бідності не зменшився, проте учасники програми стали почуватися щасливішими і відчували менше стресу.

Нагадаємо, державний секретар із закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс оголосив, що Лондон збільшує фінансову підтримку Україні до 100 мільйонів фунтів стерлінгівЗокрема, кошти спрямовані на нарощування енергетичної незалежності. Про це повідомили у ході спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Під час візиту прем'єр-міністра Сполученого Королівства Бориса Джонсона оголосили про виділення 88 мільйонів фунтів стерлінгів. Метою фінансової допомоги є підтримка української демократії, розвиток стійкості та зменшення енергетичної залежності від Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини