Головна Новини Світ Великобританія Уряд Великобританії викрили в обмані через кліматичні обіцянок
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Великобританії викрили в обмані через кліматичні обіцянок

Міністри уряду Великобританії проводили приватні зустрічі з виробниками «брудної» енергетики приблизно в дев'ять разів частіше, ніж вони зустрічалися з представниками індустрії поновлюваних джерел енергії

14 вересня 2021, 18:05
Поділіться публікацією:
Група дослідників навколишнього середовища показує, що міністри з Департаменту бізнесу, енергетичної та промислової стратегії провели 63 приватних наради — з однією компанією, поряд з міністрами і радниками — з викопним паливом і біомасою Виробники енергії з 22 липня 2019 року і 18 березня 2021 року, пише The Guardian.

Уряд Великобританії викрили в обмані через кліматичні обіцянок

Уряд Великобританії, фото з відкритих джерел

Така політика суперечить гучним заявам влади про плани по боротьбі зі зміною клімату. Виявилося, що міністри британського Департаменту бізнесу, енергетики і промислової стратегії (Beis) провели 63 закритих засідання з представниками компаній, що працюють з викопними видами палива і біомасою з 22 липня 2019 року до 18 березня 2021 року. Разом з тим, з виробниками відновлюваної енергії чиновники провели всього сім зустрічей за той же період.

Крім невеликих приватних зустрічей, міністри також взяли участь в сотнях інших зустрічей великих груп — до паливних компаній і їх представників. Виробники викопного палива були присутні при 309 з них в порівнянні з 60 для генераторів поновлюваних джерел енергії. Відновлювану енергетику на вищому рівні за вказаний період обговорили тільки 317 разів. Нафтові гіганти Shell і BP зустрілися з британськими міністрами 57 і 58 разів відповідно.

Коннор Шварц з міжнародної мережі екологічних організацій "Друзі Землі" вважає, що аналіз DeSmog показує, що міністри приділяють мало уваги енергетичного переходу, незважаючи на свої обіцянки.

"Ми наближаємося до переговорів з клімату в Глазго, і уряд повинен припинити підтримку Сполученим Королівством руйнівного викопного палива", — сказав він.

Нагадаємо, Європа офіційно продовжила персональні антиросійські санкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський ввів санкції проти російського інтернет-магазину одягу, техніки і товарів для будинку під назвою Wildberries. Відносно керівників Wildberries також введені санкції. В їх число входять: генеральний директор Тетяна Бакальчук, співвласник Владислав Бакальчук, директор по IT Андрій Ревяшко, а також Олексій Кузьменко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини