Головна Новини Світ Великобританія В Україні хочуть виготовляти британську військову техніку та зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть виготовляти британську військову техніку та зброю

Високопоставлені чиновники оборонної промисловості Великобританії обговорюють плани зі своїми колегами в Києві.

12 лютого 2023, 09:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військова техніка, боєприпаси та інша зброя можуть вироблятись в Україні. Такі ознаки свідчать про поглиблення зв’язків між Україною та НАТО у майбутньому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Telegraph.

В Україні хочуть виготовляти британську військову техніку та зброю

Британська військова техніка. Фото з відкритих джерел

Як стверджує The Telegraph чиновники уряду Великобританії у сфері оборонної промисловості обговорюють питання з українськими посадовцями про можливе виробництво зброї на території України. Така угода значно посилить міжнародну співпрацю між Україною та Великобританією.

"Угода щодо військового обладнання вкаже на майбутнє довгострокове співробітництво, поглиблення зв’язків між Великобританією та Україною до рівня, якого вони ще не досягли. За його словами, така угода наблизить Україну до НАТО та європейських структур безпеки", — повідомляє The Telegraph слова наукового співробітника дослідницького центру Royal United Services Institute Еда Арнольда.

Окрім британських військових структур, інші європейські оборонні компанії також ведуть переговори з Україною, зокрема це виробники з Франції та Німеччини.

"Українська оборонна промисловість була в основному зосереджена на виробництві та підтримці радянських і з моменту здобуття незалежності вона кілька десятиліть страждала від недостатніх інвестицій, загальмованих реформ, корупції та інших проблем", — наголошує експерт із військових закупівель американського аналітичного центру безпеки Rand Corporation Джеймс Блек.

The Telegraph підсумовує, що спільне виробництво допомогло б припинити залежність Києва від постачання техніки з Заходу, а також гарантувало б безпеку у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові аналітики вказали, скільки танків було знищено з боку України та Росії.

Також "Коментарі" писали, що Британія планує прийняти закон, щоб передати російські гроші Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини