Головна Новини Світ Великобританія Вакцинація у Великій Британії: хто першим отримає довгоочікуваний препарат
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація у Великій Британії: хто першим отримає довгоочікуваний препарат

Пріоритетними групами для отримання уколу будуть мешканці будинків престарілих, медичний персонал, літні люди та найбільш вразливі в клінічному відношенні особи

2 грудня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:

У середу Велика Британія стала першою західною країною, яка схвалила вакцину проти COVID-19 для загального використання, оголосивши про випуск препарату Pfizer-BioNTech з наступного тижня, що стало історичним кроком вперед в боротьбі людства з коронавірусом.

Вакцинація у Великій Британії: хто першим отримає довгоочікуваний препарат

ФОТО: Yahoo Finance

"Допомога вже в дорозі. Національна служба охорони здоров'я (NHS) готова почати вакцинацію на початку наступного тижня", — написав у Twitter міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, коли його департамент оголосив про схвалення використання в надзвичайних ситуаціях Британським незалежним агентством з регулювання лікарських засобів і товарів для здоров'я (MHRA).

Міністерство охорони здоров'я заявило, що пріоритетними групами для отримання уколу будуть мешканці будинків престарілих, медичний персонал, літні люди та найбільш вразливі в клінічному відношенні особи.

За словами Хенкока, початкова поставка 800 000 доз буде доступна наступного тижня. Цей прорив вселяє надію, що світ, нарешті, зможе повернутися на колишній курс у 2021 році після року травматичних втрат, як людських, так і економічних.

Новий коронавірус привів до смерті майже 1,5 мільйона осіб з моменту спалаху захворювання в Китаї 12 місяців тому. Зареєстровано не менше 63 мільйонів випадків. Інші вакцини, які, як очікується, з'являться найближчим часом, включають вакцини від компаній Moderna та AstraZeneca.

У вівторок США і Європа конкретизували плани введення вакцини проти COVID-19, як тільки вони отримають схвалення, при цьому комісія з США рекомендувала приділяти першочергову увагу медичним працівникам і мешканцям будинків для людей похилого віку.

Як повідомляло видання "Коментарі", німецький вірусолог озвучив справжню причину пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини