Головна Новини Світ Великобританія Важливий союзник України не визнав "вибори" РФ в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливий союзник України не визнав "вибори" РФ в окупації

Британія не визнала "вибори" президента РФ на захоплених територіях

16 березня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

Велика Британія заявила, що так звані "президентські вибори", які Росія організувала на українських окупованих територіях, незаконні, а тому Лондон не визнає їх.

Важливий союзник України не визнав "вибори" РФ в окупації

В РФ проходять вибори президента. Фото з відкритих джерел

У МЗС Сполученого Королівства наголосили, що Росія не має легітимних підстав проводити голосування на суверенних територіях України у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях та Криму.

У МЗС Британії заявили, що перелічені території залишаються міжнародно визнаною частиною України, а тому будь-які вибори на ній не можуть мати юридичних наслідків. 

Раніше аналогічну позицію озвучили США, які також відмовилися визнавати російські "вибори" в окупації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників Конгресу США вигадує все нові і нові "схеми", щоби відкласти на невизначений термін розгляд питання про виділення Україні нового пакету макрофінансової допомоги, відзначив політолог Петро Олещук. При цьому Олещук висловив здивування, що досі знаходяться співгромадяни, які беруться доводити, що "Дональд Трамп з республіканцями мріють про допомогу Україні".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Латвії Едгарс Рінкевичс підтримав заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Європа не повинна встановлювати для себе "червоні лінії" у російсько-українській війні, зокрема у питанні можливої відправки своїх військ в Україну. Президент Латвії також перефразував відомий крилатий латинський вираз "Carthago delenda est" ("Карфаген має бути зруйнований") на "Russia delenda est" ("Росія має бути зруйнована").



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини