Головна Новини Світ Великобританія Велика Британія хоче повернутись до справ в Європейському Союзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія хоче повернутись до справ в Європейському Союзі

Через шість років після голосування за Brexit прем'єр-міністр Ліз Трасс хоче повернути Великобританію у європейські справи.

30 вересня 2022, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Велика Британія переживає складні часи: ростуть ціни на енергоресурси, фунт падає, економіка руйнується. Подібні проблеми переживає не тільки країна, яка вийшла є ЄС, але і вся Європа. Це зумовлює задуматись політиків про спільну роботу над новими труднощами. Про ідеї британського уряду повідомляє видання Politico з посиланням на дипломатів країни.

Велика Британія хоче повернутись до справ в Європейському Союзі

Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс. Фото з відкритих джерел

6 жовтня в Празі має відбутись зустріч європейських лідерів. Це нова платформа створена за ініціативи президента Франції Емануеля Макрона. Її сенс полягає в тому, що б розв'язувати нагальні питання не тільки Європейського Союзу, а й загалом Європи.

Саміт у Празі буде першим і окрім членів ЄС до нього приєднається Великобританія, Україна, Туреччина та інші європейські країни, які не є членами ЄС, наприклад Швеція та Норвегія.

Перша зустріч буде присвячена нападу Росії на Україну, а також європейській енергобезпеці.

Велика Британія, заявила, що готова прийняти у себе наступний форум, хоча Молдова також дала згоду бути господарем другого зібрання європейських лідерів.

Для Ліз Трасс важливо залучитись підтримкою ЄС, адже новий прем’єр-міністр Великобританії зіткнувся з багатьма проблемами на своєму пості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ліз Трасс потрапила в скандал. Її звинувачують у недоцільному використанні державних коштів на попередній посаді.

Також "Коментарі" писали про, те що Великобританія буде підтримувати Україну у війні з Росією. Такі заяви прем'єр-міністра Великобританії Ліз Трасс прозвучали на фоні анексії українських територій.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини