Головна Новини Світ Великобританія Вслід за Борисом Джонсоном новий прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс потрапляє в скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Вслід за Борисом Джонсоном новий прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс потрапляє в скандал

Ліз Трасс звинувачують у неправомірному використанні державних коштів.

26 вересня 2022, 12:00 comments2743
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Членкиня партії Лейбористів, яка є тіньовим генеральним прокурором Емілі Торнберрі звинуватила Міністерство закордонних справ у сумнівному використанні державних коштів. Про це пише портал "Коментарі" з посилання на видання The Guardian.

Вслід за Борисом Джонсоном новий прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс потрапляє в скандал

Ліз Трасс звинувачують у неправомірному використанні державних коштів. Фото з відкритих джерел

Такі звинувачення на пряму стосуються теперішньої лідерки Великої Британії, адже саме Ліз Трасс очолювала Міністерство закордонних справ до того, як стала новим прем’єр-міністром.

Емілі Торнберрі опублікувала дані розслідування на сторінці в Twitter. І звинуватила Міністерство закордонних справ у неправомірному використанні державних коштів. Тіньовий генеральний прокурор пише, що всього на два походи до перукарні було витрачено понад чотири тисячі фунтів, а видатки самої державної установи усього за рік виросли на 45%.

Емілі Торнберрі звинувачує Трасс у тому, що політикиня витрачала гроші, ніби вважала, що завтра не буде, тобто без контролю та звітності. Окрім того, Торнберрі ставить питання, чому прості громадяни мають платити за дорогі алкогольні напої, ресторани та меблі.

Також в оприлюднених документах про витрати є інформація про покупку сувенірної продукції в футбольному магазині клубу "Норвіч". Що саме купили невідомо, але саме за футбольний клуб "Норвіч" вболіває Ліз Трасс. Зазначається що було два платежі на загальну суму в  1841 фунтів стерлінгів. У 2018 році Ліз Трасс подарувала футболку свого улюбленого клубу "Норвіч" подарувала посадовцю в США, тоді Трасс очолювала відділ казначейства.

Цікаво, що попередник Ліз Трасс Борис Джонсон втратив посаду через скандал пов’язаний з недотриманням карантинних вимог під час епідемії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром Британії.

Також "Коментарі" писали про останній дзвінок Бориса Джонсона на своїй посаді. Британець зателефонував президенту України Володимиру Зеленському.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини