Головна Новини Світ Великобританія Війни в Україні могло й не бути: Джонсон назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Війни в Україні могло й не бути: Джонсон назвав умову

Борис Джонсон вважає, що Путін був упевнений, що Заходу не захищатиме Україну

31 січня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Сміливість Заходу ухвалити Україну в НАТО допомогла б уникнути великої трагедії, яку сьогодні переживає український народ у відео повномасштабного російського вторгнення. Як передає портал "Коментарі", таку думку в колонці The Washington Post висловив колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Війни в Україні могло й не бути: Джонсон назвав умову

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

"Десятиліттями ми використали дипломатичну двозначність на тему НАТО та України — і це закінчилося повною катастрофою. Ми роками розповідали українцям, що ми проводимо політику "відчинених дверей" у НАТО, і що вони мають право "обирати свою долю", і що Росія не повинна мати права вето. І весь цей час ми недвозначно давали зрозуміти Москві, що Україна ніколи не вступить до альянсу – тому що дуже багато членів НАТО самі застосують своє право вето", – написав Джонсон.

Він додав, що результат такої політики Заходу – найгірша війна в Європі за останні 80 років. Російський президент Володимир Путін зруйнував незліченну кількість життів, будинків, надій та мрій.                                    

Борис Джонсон вважає невірним твердження, що Путін вторгся, бо думав, що Україна має намір вступити до НАТО. Він завжди знав, що малоймовірно. Він напав на Україну, бо вважав – і мав численні докази цього – що Захід не дуже серйозно ставився до захисту України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден озвучив свою позицію щодо постачання винищувачів F-16 України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Джонсон зізнався, що перед повномасштабним вторгненням в Україну Путін погрожував ракетним ударом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини