Головна Новини Світ Великобританія Воллес розкрив карти: чи чекати Україні запрошення в НАТО на саміті у Вільнюсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Воллес розкрив карти: чи чекати Україні запрошення в НАТО на саміті у Вільнюсі

У Лондоні визнали - вступ України в НАТО не буде швидким

2 червня 2023, 13:30 comments1894
Поділіться публікацією:

Вступ України в НАТО не буде швидким, оскільки щодо цього досі є розбіжності. Однак усередині альянсу є стійке розуміння, що підтримку України слід продовжувати. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю The Washington Post розповів міністр оборони Британії Бен Воллес.

Воллес розкрив карти: чи чекати Україні запрошення в НАТО на саміті у Вільнюсі

Бен Воллес. Фото: Getty Images

Глава Міноборони Британії визнав, що існують розбіжності щодо перспектив вступу України в НАТО. Оскільки йдуть дискусії, ніхто в альянсі не робитиме обнадійливих заяв, коли немає чіткого розуміння, як бути з Україною.

"Ми маємо бути реалістами і сказати: "Цього не відбудеться у Вільнюсі". Це не відбудеться найближчим часом", — наголосив Воллес.

Воллес розповів, зараз у НАТО думають над альтернативами, щоб "допомогти Україні та дати їй не 100-відсотковий, але такий самий ефект, як НАТО".

Міністр заявив, що є країни, які готові підписувати двосторонні чи багатосторонні "пакти про взаємну оборону" з Україною та взяти на себе зобов'язання щодо довгострокових планів нарощування військового потенціалу країни.

На думку Воллеса, це убезпечить Україну і не дасть Росії повторити агресію, "сухопутні сили якої будуть значно виснажені протягом наступних 10 років".

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на тлі нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Водночас євроатлантичні перспективи України залишаються туманними, хоч певні очікування від саміту Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини