Головна Новини Світ Великобританія Вторгнення могло й не бути: Джонсон розповів, у чому вина НАТО перед Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Вторгнення могло й не бути: Джонсон розповів, у чому вина НАТО перед Україною

Борис Джонсон заявив, що Альянс намагався "всидіти на двох стільцях", чим дав Путіну "зелене світло" для нападу на Україну

30 січня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

НАТО має почуття глибокої провини перед Україною, оскільки через бездіяльність Альянсу стало можливим широкомасштабне вторгнення Росії. Як передає портал "Коментарі", таку думку в мінісеріалі ВПС "Путін проти Заходу" озвучив колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Вторгнення могло й не бути: Джонсон розповів, у чому вина НАТО перед Україною

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

"У НАТО існує глибоке інституційне почуття провини. Якби Альянс виконав те, що обіцяв, і українці справді були б на шляху до повноцінного членства, то, цілком імовірно, президент РФ Володимир Путін не зробив би того, що він зробив", — зазначив він. Джонсон.

За його словами, НАТО намагалося дотримуватися нейтральної позиції, що зрештою і призвело до катастрофічних наслідків.

"Наша колективна двозначна позиція, яка так довго зберігалася, вічні спроби всидіти на двох стільцях одразу, провалилися і Путін вирішив: "Ага, вони це не всерйоз", — наголосив Борис Джонсон.

За його словами, зараз у світі склалася ситуація, коли демократія відступала, а автократія добивалася свого. Війна в Україні ознаменувала, що цьому приходить кінець, і країни Заходу дадуть рішучу відсіч Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що зараз РФ зосереджена на війні в Україні, країни Заходу вже стурбовані тим, що Москва може посягнути на безпеку інших країн Європи. Про це пише видання The Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що 45 президент США Дональд Трамп вимагатиме, щоб Європа більше платила за власну оборону. Екс-прем'єр Великобританії зазначив, що вимагати від європейців великих видатків на оборону – це давня політика США та Британії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини