Головна Новини Світ Великобританія Вторгнення "вже почалося": Британія скликала екстрену нараду з реагування на ситуацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вторгнення "вже почалося": Британія скликала екстрену нараду з реагування на ситуацію в Україні

Велика Британія каже, що російське вторгнення в Україну почалося

22 лютого 2022, 10:56
Поділіться публікацією:

Вторгнення Росії в Україну вже почалося, тому Британія введе санкції проти Росії, заявив у вівторок, 22 лютого, високопоставлений британський міністр, коли прем’єр-міністр Борис Джонсон очолив екстрену нараду уряду з реагування на кризу в Україні. Про це повідомляє Reuters.

Вторгнення "вже почалося": Британія скликала екстрену нараду з реагування на ситуацію в Україні

Міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід - Reuters

Президент Росії Володимир Путін наказав розгорнути війська до двох сепаратистських регіонів на сході України після того, як у понеділок, 21 лютого, визнав їх незалежними, що прискорило кризу, яка, як побоюється Захід, може призвести до великої війни. 

Свідок Reuters бачив танки та іншу військову техніку, які рухалися через контрольоване сепаратистами місто Донецьк після того, як Путін офіційно визнав регіони на сході України і наказав розгорнути російські війська для "збереження миру".

"Можна зробити висновок, що вторгнення в Україну почалося. Росіяни, президент Путін, вирішили атакувати суверенітет України та її територіальну цілісність. Ми будемо вводити санкції, як і говорили", — сказав Sky News міністр охорони здоров'я Великобританії Саджид Джавід. 

Британія погрожує перекрити російським компаніям доступ до доларів США та британських фунтів стерлінгів, блокуючи їм можливість залучати капітал у Лондоні та викривати те, що Джонсон називає "російською лялькою" власності та на компанії.

Британія ще не уточнила, хто потрапить під санкції, але пообіцяла, що російським олігархам буде нікуди сховатися. Джонсон сказав, що цілі можуть включати російські банки.

Джавід сказав, що про санкції буде оголошено Джонсоном у заяві до парламенту.

"Я впевнений, що ми зробимо ці санкції максимально адресними для людей, які несуть відповідальність за це кричуще порушення міжнародного права", – сказав Джавід.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини