Головна Новини Світ Великобританія Злочинний бізнес: творець отрути "Новачок" звернувся до Олексія Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочинний бізнес: творець отрути "Новачок" звернувся до Олексія Навального

Російський хімік Віл Мірзаянов розповів, скільки буде потрібно часу російському опозиціонеру часу на восставновленіе

20 вересня 2020, 17:46 comments1321
Поділіться публікацією:

Російський хімік-випробувач Віл Мірзаянов звернувся до російського політику і борцю з корупцією Олексій Навальний, який проходить складний етап реабілітації після отруєння небезпечною отрутою "Новачок", який використовується у військових цілях. Про це повідомляє видання Лента.ru , посилаючись на один з ефірів телеканалу "Дождь".

Злочинний бізнес: творець отрути "Новачок" звернувся до Олексія Навального

За словами Мирзаянова, він брав участь в розробці речовини, і вважає себе винуватим в тому, що російський блогер зіткнувся з жахливим інцидентом, який міг закінчитися для нього летально.

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі — розробці цієї речовини. Те, що він був отруєний саме цією отрутою, сумнівів немає. Я вже стикався з отруєними "Новачком", всі симптоми точно такі ж, як у Олексія", — зазначив хімік.

Також Мірзаянов додав, що російському дисиденту знадобиться не менше року, щоб повністю відновитися від отриманої травми організму.

"Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але, в кінцевому рахунку, він повинен бути здоровий", — підсумував учений.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олексію Навальному різко стало критично погано 20 серпня , коли він летів з Томська в Москву в пасажирському лайнері. Завдяки клопотанню його сім'ї і соратників, політик був траспортований на лікування в німецьку клініку "Шаріте", де лікарі і визначили, що Навальний був отруєний смертельною отрутою, а зовсім не постраждав від харчового отруєння несвіжим сніданком, як висували версії багато скептиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини