Головна Новини Світ Міжнародний бізнес “Задушити режим Путіна”: євродепутат висловився про потребу санкцій проти “Росатома” і російських алмазів
commentss НОВИНИ Всі новини

“Задушити режим Путіна”: євродепутат висловився про потребу санкцій проти “Росатома” і російських алмазів

Треба припинити будь-яку форму фінансування путінського режиму, включно з алмазами або ядерною продукцією

27 квітня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Вплив державної російської корпорації з атомної енергії “Росатом” у Європейському Союзі потрібно не тільки обмежити, а зупинити. Їй не уникнути долі інших російських компаній, які потрапили під санкції в Європі. Таку думку висловив голова спеціального комітету Європейського парламенту з іноземного втручання в демократичні процеси ЄС Рафаель Глюксманн, пишуть "Коментарі".

“Задушити режим Путіна”: євродепутат висловився про потребу санкцій проти “Росатома” і російських алмазів

Режим Путіна треба задушити санкціями

“На жаль, ми маємо недопрацювання в нашій системі санкцій. І наша робота зараз полягає в тому, щоб їх прибрати якомога швидше. “Росатом” зараз є одним із “проколів” у нашій системі санкцій. Ми залишили деякі “упущення”, тому що є європейські інтереси, пов’язані з нею. Єдиний спосіб довести путінському режиму, що наші наміри дуже серйозні, — це пожертвувати деякими інтересами в Європі, щоб задушити режим Путіна санкціями”, — заявив він.

За словами політика, питання введення санкцій проти “Росатома” спецкомітет обговорить у Європарламенті і наполягатиме на них. Але, як повідомив Глюксманн, серед держав-членів ЄС все ще є країни, які виступають проти санкцій щодо “Росатома”.

Як каже Глюксманн, те ж саме відбувається і з російськими алмазами, які також перебувають поза режимом санкцій з боку ЄС.

“Це ж не ситуація з хлібом. Люди не вийдуть на вулицю, якщо ціни на діаманти зростуть через те, що російські алмази зникнуть з європейського ринку. Власники діамантів — це меншість європейців. Але з питанням російських алмазів потрібно покінчити”, — каже голова спецкомітету Європарламенту.

Він уточнив, що всі ці місяці дискусій привели до розуміння, що секторальних винятків для санкцій немає.

“І це, звичайно, те, що допомагає Україні. Ми зараз говоримо про санкції проти путінського режиму. І важливо бути послідовним у тому, що ми говоримо. Якщо ми говоримо, що нам потрібно перемогти путінський режим, то нам також потрібно переконатися, що ми припиняємо будь-яку форму фінансування путінського режиму, включно з алмазами або ядерною продукцією “Росатома””, — резюмував Рафаель Глюксманн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під прицілом діаманти: нові санкції не оминуть і "коштовну" галузь РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини