Головна Новини Світ Італія Хакери паралізували роботу всіх сайтів Ватикану: до чого тут Україна?
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери паралізували роботу всіх сайтів Ватикану: до чого тут Україна?

Росія не визнала своєї причетності до хакерської атаки на Ватикан

1 грудня 2022, 18:58
Поділіться публікацією:

Учора, 30 листопада у другій половині дня роботу всіх інтернет-сайтів Ватикану було паралізовано. Зважаючи на все, місце мала хакерська атака з боку Росії, передає видання Wyborcza. Швидше за все, ця "подія" пов'язана з недавнім висловлюванням Папи Римського, який заявив, що "російська держава є агресором". Варто зазначити, що "глава" Ватикану і раніше закликав Росію до мирного завершення конфлікту, проте вперше за 9 місяців назвав її ініціатором війни.

Хакери паралізували роботу всіх сайтів Ватикану: до чого тут Україна?

фото тематичне, з відкритих джерел

Наголошується, що раніше Папа Римський назвав російських солдатів, які вбивають українців "невинними жертвами", у Ватикані почалися масові протести, Київ та його посольство були обурені тим, що у патріарха викликає жалість смерть людей, які прийшли на чужу територію, щоб ґвалтувати, вбивати і знищувати. Можливо, саме публічні випади України і спричинили те, що Папа Римський в інтерв'ю єзуїтському журналу назвав Росію агресором.

Реакція РФ на слова Папи була негайною. Глава МЗС Марія Захарова заговорила про "русофобію" та "збочення дійсності", коментуючи висловлювання "глави" Ватикану.

На тлі того, що сталося щодо всіх сайтів Ватикану, було здійснено хакерську атаку. Почалася вона рано-вранці 30 листопада. Аж до пізньої ночі програмісти намагалися відключити всі інтернет-ресурси Ватикану. У результаті перестав функціонувати основний сайт, сайт "Святого Престолу" та інші офіційні інтернет-платформи – інформаційні ресурси Ватикану та сайт музею. Росія, звичайно ж, ніякої відповідальності на себе не взяла, проте факт її причетності до злому сайтів Ватикану є очевидним.

Наразі роботу інтернет-ресурсів відновлено.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в українських біженців у Польщі виселили із безкоштовного житла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини