Головна Новини Світ Польща Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці?
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці?

Інвалідів та багатодітних матерів переселили в інше безкоштовне житло - готель "Доріан"

1 грудня 2022, 09:46 comments2123
Поділіться публікацією:

30 листопада було останнім терміном, даним українським біженцям, щоб виселитися з готелю "Ікар" у Познані. Незважаючи на обурення та небажання залишати безкоштовне житло, переселенцям таки довелося виконати вимоги місцевої влади. За даними польського видання Wyborcza, не всі українці скористалися державною допомогою з розселення, деякі з біженців орендували квартири за власні гроші.

Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці?

Процес переїзду біженців, з відкритих джерел

Раніше українці сильно протестували щодо виселення, вимагаючи від влади перенести ремонт готелю, через який вся історія і почалася. Відомо, що на бік біженців навіть стали деякі польські активісти та організації. Можливо, завдяки участі саме місцевих громадян, міська влада почала шукати компроміс – вони знайшли для переселенців інше безкоштовне житло, і не в передмісті, як раніше говорили, а в самій Познані безпосередньо, щоб українці змогли не змінювати роботу, а їхні діти продовжили ходити в ті самі школи.

Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці? - фото 2
Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці? - фото 3
Скандальна історія про виселення біженців у Познані: де тепер мешкають переселенці? - фото 4

І якщо з тими, хто орендував квадратні метри за власні гроші, все ясно, то з рештою біженців – ні. З'ясувати, чим завершилася гучна історія, зголосилися місцеві журналісти. Вони довідалися, що переселенцям з обмеженими можливостями, а також багатодітним жінкам надали досить непогане житло. Їх переселили до іншого готелю – "Доріан", який, до речі, оснащений усіма необхідними умовами для проживання інвалідів та людей "у віці".

Нагадаємо, історія про виселення переселенців з готелю "Ікар" розпочалася ще місяць тому, коли місцева влада почала вимагати від біженців залишити раніше надане безкоштовне житло. Це спровокувало потік обурень та невдоволення як з боку українців, так і з боку активістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини