Головна Новини Світ Італія Італія прийняла рішення щодо російських олігархів: є перші результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія прийняла рішення щодо російських олігархів: є перші результати

Банк Італії озвучив кількість фінансових активів, які конфіскував у росіян з моменту вторгнення РФ в Україну.

4 липня 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Італія заморозила активи російських олігархів. Центральний банк країни оприлюднив щорічний звіт, де вказав скільки грошей росіян арештовано в Італії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Італія прийняла рішення щодо російських олігархів: є перші результати

Італія конфіскувала гроші російських олігархів. Фото з відкритих джерел

Італія у рамках санкцій ЄС конфіскувала активи російських олігархів та прихильників Кремля. Серед заморожених активів виявились банківські рахунки, розкішні вілли, автомобілі, яхти та інші дорогоцінні речі.

"Італія заморозила активи російських олігархів на суму близько 2 мільярдів євро після вторгнення в Україну минулого року", — оприлюднив інформацію Центральний банк Італії.

Вказано, що цифра була оновлена на кінець червня. Директор банку Енцо Серата розповів, що фінансові авуари росіян становили 330 млн євро та пов’язані з 80 особами.

Нагадаємо, що італійські пляжі та курорти були популярним місцем серед багатих росіян. Російські олігархи купували нерухомість у таких місцях як Тоскана, Сардинія, Комо. Саме поблизу озера Комо знаходилась вілла одного з найбільших пропагандистів Кремля Володимира Соловйова, яка потрапила під арешт італійської влади. Соловйов кілька разів критично висловлювався через рішення Італії забрати у нього маєток, однак уряд європейської країни не збирається повертати віллу російському пропагандисту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЄС обговорює зняття санкцій з російського банку заради України. Посол МЗС України критично відреагувала на такі повідомлення Заходу.

Також "Коментарі" писав про трагедію в Італії: батько залишив дитину в замкненій машині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини