Головна Новини Світ Італія Італія виступила з мирною ініціативою щодо України: що пропонує
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія виступила з мирною ініціативою щодо України: що пропонує

В Італії закликали до політичного врегулювання війни в Україні

23 грудня 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

Після майже двох років бойових дій в Україні настав час для пошуків політико-дипломатичного врегулювання російсько-української війни. Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ANSA.

Італія виступила з мирною ініціативою щодо України: що пропонує

Італія продовжує підтримувати Україну. Фото з відкритих джерел

За словами італійського міністра, окрім військової допомоги Україні, західні партнери повинні розпочати напрацювання політичних шляхів припинення російської агресії.  

"Війна триває вже майже два роки. Я переконаний, що одночасно з військовою участю та підтримкою України, важливо йти шляхом, який приведе до політичного вирішення проблеми та припинення війни", – сказав Гвідо Крозетто.

Міністр оборони Італії наголосив, що спільними зусиллями вдалося зберегти Україну та заблокувати російські атаки. Тепер, відзначив він, настав час, щоби "те, що не може бути досягнуто військовим шляхом, було досягнуто шляхом відкриття дипломатичного і політичного фронту".

Гвідо Крозетто вважає, що західні партнери разом з Україною повинні спробувати досягти позитивного результату за допомогою мирних переговорів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін передає країнам Заходу сигнали, що він, мовляв, готовий сісти за стіл переговорів щодо припинення бойових дій на території України. Войовнича риторика Путіна не заважає йому через дипломатичні канали натякати Заходу про готовність припинити бойові дії. За словами американських та колишніх російських чиновників, починаючи з вересня цього року російський диктатор посилає сигнали про готовність до припинення вогню.

"Коментарі" також писали, що за останні місяці російська армія заволоділа ініціативою на більшості територій, де тривають активні бойові дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини