Головна Новини Світ Італія Канали Венеції пересохли: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Канали Венеції пересохли: що сталося

В результаті багато гондоли, що перевозять туристів по місту, залишаються на березі

2 березня 2021, 02:16
Поділіться публікацією:








Зазвичай італійське місто Венеція потерпає від повеней. Однак тепер через рекордні відливи його знамениті канали висохли. Як повідомляє видання Republic World, багато гондоли і катери, на яких люблять пересуватися по місту туристи і місцеві жителі, застрягли на мілині.

Канали Венеції пересохли: що сталося

Місто Венеція (фото з відкритих джерел)

У найбільшому Гранд-каналі вода залишилася, але її рівень істотно знизився. В цілому рівень води у Венеції в цьому році знизився на 48 сантиметрів.

Нагадаємо, початок лютого для жителів Парижа ознаменувався значними повенями. Столицю Франції сильно підтопило після затяжних опадів, які щедро "поливали" регіони Марна і Іль-де-Франс. У регіонах, через які протікає головна водна артерія країни — річка Сена, вже оголошено жовтий рівень безпеки, а в деяких навіть червоний. Вода заливає будинки, дороги, розмиває насипу грунту. Представники влади були змушені закрити кілька місць паризької набережній для проходу, адже є небезпека затоплення. Зараз води Сени піднялися на більш ніж 3 метри. В цілому ж передбачається, що рівень річки досягне позначки 4,5 метра.

Втім, це не настільки трагічно, як могло б здатися. У 2018 році Париж пережив більш страшна повінь — тоді вода в Сені піднялася майже на 6 метрів. Водночас слід зазначити, що не тільки Париж страждає від природного катаклізму. Так, на півночі Франції в водах річки Самбра потонув 70-річний чоловік. Рятувальники намагалися його реанімувати, проте вже було пізно. Повідомлень про загиблих у французькій столиці поки не було.

Тим часом парижани, що мають баржі на Сені, зовсім не переймаються підвищенням рівня води. 77-річний Жерар, який живе в водоплавних будиночках майже 25 років, каже, що цьогорічна повінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини