Головна Новини Світ Італія Найактивніший вулкан Європи Етна вивергається в сьоме за останні два тижні
commentss НОВИНИ Всі новини

Найактивніший вулкан Європи Етна вивергається в сьоме за останні два тижні

Недавнє виверження вулкана викинуло попіл над сіцілійським містом Цафферана-Етнеа

2 березня 2021, 21:37
Поділіться публікацією:

Найактивніший вулкан Європи, гора Етна, вивергався сім разів за останні два тижні, причому деякі виверження піднімали хмари чорного попелу над довколишніми районами. Про це пише E uronews.

Найактивніший вулкан Європи Етна вивергається в сьоме за останні два тижні

Вулкан Етна

В останній раз виверження вулкану відбулося 16 лютого, після цього були зафіксовані невеликі сплески активності.

Недавнє виверження вулкану, розташованого в Італії, викинуло попіл над сіцілійським містом Цафферана-Етнеа. Місто залишилося вкритим попелом, що додало роботи місцевим жителям. На узбіччях доріг можна бачити купи попелу — в місті не вистачає мішків, щоб його позбутися. Разом з тим місцеві жителі сподіваються, що влада якомога швидше прибере ці купи, так як вони створюють небезпеку на дорогах.

Дотепер не надходило повідомлень про поранення або смерті в результаті вивержень вулканів. Але розчищення попелу залишається складним завданням.

Нагадаємо, виверження вулкану Етна у середині лютого виявилося несподіванкою для вчених і простих людей.

Відразу після цього вибухи спровокували викид лави з утворенням величезної та дуже щільного хмари попелу, лавовий попіл і лапилли покрили на кілька сантиметрів села навколо вулкана Етна.

У Катанії міжнародний аеропорт оголосив про надзвичайну ситуацію і терміново припинив свою роботу через стовпа диму і попелу заввишки більше кілометра, який в темряві виключає видимість і загрожує безпеці польотів.

Для довідки: пірокластичний потік — це небезпечна суміш високої температури, що складається з вулканічних газів, попелу, уламків порід і утворюється при виверженні вулкану. Його швидкість може досягати 700 км на годину, а температура — до 800 градусів Цельсія. Лапилли — разноформенні шматки пористої лави, застиглої в повітрі, мають невеликий розмір — від горошини до горіха.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини