Головна Новини Світ Італія "Путін не хоче діалогу": Мелоні розкритикувала вояж Орбана до Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

"Путін не хоче діалогу": Мелоні розкритикувала вояж Орбана до Москви

Прем'єр Італії заявила, що Орбан не має мандату на переговори

12 липня 2024, 21:46
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні заявила, що прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана не уповноважували виконувати функції посередника у мирних переговорах між Україною та Росією.

"Путін не хоче діалогу": Мелоні розкритикувала вояж Орбана до Москви

Мелоні розкритикувала Орбана. Фото з відкритих джерел

Джорджія Мелоні нагадала заяву Європейського Союзу про те, що ніхто не надавав Віктору Орбану мандату для "мирної місії".

Прем'єр Італії відзначила, що ініціатива угорського прем'єра не буде результативною, позаяк російський диктатор Володимир Путін не налаштований на переговори, про що свідчить нещодавній ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

"Якби це були ініціативи, які могли б принести якийсь проблиск миру і дипломатії, я б не бачила в цьому нічого поганого. Але проблема в тому, що коли ви даєте цей сигнал, а наступного дня бомбардують лікарню, мені здається, що це, на жаль, свідчить про відсутність готовності до діалогу з боку путінської Росії", – наголосила Джорджія Мелоні.

Вона додала, що виступає за діалог між Україною та Росією, якщо побачить готовність Кремля до такого діалогу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, після візитів до Росії та Китаю, вирушив до Сполучених Штатів Америки. У Флориді він зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом і обговорив свої так звані "мирні ініціативи" щодо завершення війни в Україні. Як відзначив виконавчий директор Renew Democracy Initiative Уріель Епштейн, Орбан почергово відвідав Росію, Китай, а потім США, і свідомо не зустрічався з президентом США Джо Байденом, але зустрівся з Дональдом Трампом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини