Головна Новини Світ США Стало відомо, чому насправді Орбан зустрічався з Трампом: чиїм посланцем виступив
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому насправді Орбан зустрічався з Трампом: чиїм посланцем виступив

Орбан зустрівся з Трампом, бо мав для нього повідомлення, сказав в інтерв’ю 24 каналу Уріель Епштейн

12 липня 2024, 18:57
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, після візитів до Росії та Китаю, вирушив до Сполучених Штатів Америки. У Флориді він зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом і обговорив свої так звані "мирні ініціативи" щодо завершення війни в Україні.

Стало відомо, чому насправді Орбан зустрічався з Трампом: чиїм посланцем виступив

Орбан і Трамп

Як відзначив виконавчий директор Renew Democracy Initiative Уріель Епштейн, Орбан почергово відвідав Росію, Китай, а потім США, і свідомо не зустрічався з президентом США Джо Байденом, але зустрівся з Дональдом Трампом.

"Я думаю, що Орбан мав меседж й від Володимира Путіна, й від Сі Цзіньпіна. До того ж очевидно, що прем'єр-міністр Угорщини дуже поважає російського президента й китайського лідера", — заявив експерт.

На його думку, Орбана потрібно виключити з НАТО й, можливо, з Євросоюзу, оскільки він становить серйозну загрозу, сповільнюючи прийняття рішень та відмовляючись допомагати Україні. Епштейн зазначив, що Угорщина демонструє, як можна змінити демократію, називаючи себе неліберальною демократією, і цього ж прагне Трамп у США.

"Трамп хоче, що до нього ставилися як росіяни до Путіна, чи китайці до Сі Цзіньпіна. Щоб люди його боялися і не сміли нічого говорити проти нього", — сказав Епштейн.

При цьому він підкреслив, що наразі існує партнерство між Трампом і Орбаном. У майбутньому вони шукатимуть союзників серед таких політиків, як Марін Ле Пен у Франції та Найджел Фарадж у Великій Британії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан може поплатитися за свою так звану "човникову дипломатію" та поїздку у Кремль до диктатора Путіна. Зокрема, як заявила голова ліберальної фракції “Відновити Європу” Валері Хаєр, Орбан підриває позиції, прийняті Європейським Союзом і діє всупереч інтересам блоку. У зв'язку з цим, головування Угорщини в Раді ЄС необхідно припинити, підкреслила вона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини