Головна Новини Світ Італія Ставка не спрацювала: прем'єр Італії зробила несподівану для РФ заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставка не спрацювала: прем'єр Італії зробила несподівану для РФ заяву про війну в Україні

Прем'єр Італії Джорджа Мелоні заявила, що Італія залишиться партнером хороброго народу України у боротьбі з РФ

25 жовтня 2022, 15:17 comments2900
Поділіться публікацією:

Прем'єр Італії Джорджа Мелоні заявила, що план Москви від початку був провальним і Рим не піддасться на енергетичний шантаж Путіна і залишиться надійним партнером України. Як передає видання "Коментарі", про це Мелоні заявила у своєму першому зверненні до італійського парламенту, пише "Corriere Della Sera".

Ставка не спрацювала: прем'єр Італії зробила несподівану для РФ заяву про війну в Україні

Прем'єр-міністр Італії Джордж Мелоні. Фото: із відкритих джерел

Як заявила глава італійського уряду, найближчим "вузлом, який треба буде розв'язати", буде вузол енергетики. При цьому вона наголосила, якщо прийняти правила та умови Путіна, піддасться на його шантаж, то це означатиме, що проблема лише погіршиться в майбутньому.

"Свобода має свою ціну" – заявила Мелоні.

Прем'єр-міністр зазначила, що ніхто у світі може не сумніватися у тому, що Італія залишиться партнером та союзником хороброго українського народу. Так буде не лише тому, що цивілізований світ проти війни, а й тому, що допомога Україні – це відстоювання національних інтересів італійського народу.

При цьому прем'єр нагадала, що Італія є країною, яка завдяки своїм фізико-географічним характеристикам може більше інвестувати у відновлювану енергетику, зменшуючи, таким чином, свою залежність від іноземних держав.

Варто зазначити, що перед цим на чолі італійського уряду був Маріо Драгі, який відзначився тим, що яро підтримував Україну та вже бував у Києві після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України. Російські пропагандисти заявляли, що на зміну уряду Драгі прийде уряд, який відмовиться від курсу свого попередника і не так палко підтримуватиме Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США загрожують скоротити допомогу Україні : хто порушує питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини