Головна Новини Світ Італія Стихія в Італії: вулиці та будинки Риму затопило
commentss НОВИНИ Всі новини

Стихія в Італії: вулиці та будинки Риму затопило

Всього за декілька хвилин у столиці випало 80 міліметрів води

9 червня 2021, 09:56
Поділіться публікацією:

В Римі через сильний шторм затопило вулиці та будинки. Рятувальникам довелося евакуйовувати дітей та вихователів із дитячих садочків і визволяти із водяних пасток постраждалих. Про це повідомляє видання Corriere Della Sera.

Стихія в Італії: вулиці та будинки Риму затопило

Рим затопило. Фото: travelspy.com.ua

Напередодні місцевих мешканців попереджали про сильний дощ із градом, але шторм виявився сильнішим. Всього за декілька хвилин випало 80 міліметрів води – вулиці та будинки у столиці були затоплені. Найбільше постраждала північна частина Риму.

До служби порятунку надійшло тисячі дзвінків. Рятувальники визволяли людей із водяних пасток.

Були затоплені дитячі садки. Батьки розповідають, що вода заповнювала приміщення дуже швидко – за лічені хвилини вона була вже на рівні поясу. Рятувальникам довелося оперативно евакуйовувати дітей та учителів. Усіх доправили у сусідній готель.

Рух автомобілів був заблокований. Метро теж закрили. Наплив води повністю затопив історичну площу на декілька годин. Водяні потоки заповнювали вулиці, приміщення та нанесли гори сміття, бруду й скла. Зазначається, що в багатьох районах рівень води сягав до півтора метра.

Після шторму багато закладів зачинили. Рятувальники ще декілька годин усували наслідки негоди та допомагали людям вибратися із води. Поки що невідомо, якої матеріальної шкоди стихія завдала столиці.

Раніше видання "Коментарі" писало про пожежу в Індії, внаслідок якої ледь не згорів хімзавод у місті Пуна, що займається виробництвом дезінфікуючих засобів. Внаслідок надзвичайної ситуації загинуло щонайменше 18 робочих. Решта людей, які працювали того дня на заводі, були благополучно евакуйовані. Прем’єрміністр Індії пообіцяв, що всі постраждалі отримають відшкодування. Родинам загиблих теж виплатять компенсації.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини