Головна Новини Світ Решта світу В Індії горів хімзавод: загинуло щонайменше 18 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії горів хімзавод: загинуло щонайменше 18 людей

За інформацією місцевого ЗМІ, вогонь спалахнув на хімічному заводі, де виготовляли дезінфікуючі засоби

8 червня 2021, 09:32
Поділіться публікацією:

В Індії, в промисловій зоні неподалік міста Пуна, сталася масштабна пожежа на місцевому хімічному заводі. Як повідомляє видання India Today, загоряння, ймовірно, сталося в цеху упакування хімречовин.  

В Індії горів хімзавод: загинуло щонайменше 18 людей

Пожежа на хімзаводі в Індії

Один із працівників рятувальної служби розповів, що під час гасіння вогню в приміщенні було виявлено 18 загиблих. Решту людей вдалося врятувати та благополучно евакуювати. Всього на заводі перебувало близько 37 робочих.

Команді рятувальникам вдалося приборкати вогонь. Ситуацію було взято під контроль. На заводі тривають роботи з усунення наслідків пожежі.    

Одразу ж після надзвичайної ситуації прем’єрміністр Індії Нарендра Моді висловив співчуття та написав у Twitter, що глибоко засмучений через загибель людей на хімзаводі в Пуні. Також він виступив з офіційною заявою та пообіцяв, що найближчим родичам загиблих буде виплачено компенсації. Відшкодування виплатять і постраждалим робочим.

Нагадаємо, за поточний рік це не перша масштабна пожежа в Індії з великою кількістю загиблих. Першого травня в місті Бхаруч горіла лікарня, в якій лікують хворих на COVID-19. Тоді рятувальникам вдалося погасити вогонь аж через годину. Внаслідок пожежі загинуло щонайменше 18 пацієнтів, які лікувалися від коронавірусу.

Ще раніше, 21 січня, надзвичайна ситуація сталася також у місті Пуна. Тоді горіла будівля Інституту сироватки крові Індії, який займається виробництвом вакцини Covishield. Внаслідок пожежі загинуло п’ятеро людей. Повідомлялося, що причина загоряння так і не була встановлена.

Окрім того, дев’ятого травня в Індії стався потужний вибух на вапняковому кар’єрі. За інформацією місцевих ЗМІ, внаслідок трагедії загинуло близько десяти людей.

Видання "Коментарі" також писало про потужну пожежу в Ірані, яка сталася другого травня на хімічному заводі в місті Кум. Відомо, що внаслідок надзвичайної ситуації постраждало щонайменше шестеро людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини