Головна Новини Світ Італія В Італії шанувальника Путіна обрано спікером парламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії шанувальника Путіна обрано спікером парламенту

На думку Лоренцо Фонтани, Росія під керівництвом Володимира Путіна - "еталон для тих, хто вірить у націоналістичну модель суспільства". Главу Кремля він також називає "світлом для західного світу"

14 жовтня 2022, 22:47
Поділіться публікацією:

Нижню палату італійського парламенту очолив представник правої партії "Ліга" Лоренцо Фонтана, який відомий своєю симпатією до президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє видання Rai .

В Італії шанувальника Путіна обрано спікером парламенту

Лоренцо Фонтана. Фото: Telenuovo

За кандидатуру Фонтани на цю посаду віддали голоси 222 парламентарі з 400. Серед них — депутати з партії "Брати Італії" Джорджії Мелоні, яка, ймовірно, формуватиме новий кабінет міністрів.


Лоренцо Фонтану раніше обіймав посаду міністра з європейських питань у кабінеті Джузеппе Конті. Фонтана — ультраконсерватор, Росію під керівництвом Володимира Путіна він називає "еталоном для тих, хто вірить у націоналістичну модель суспільства". Самого ж Путіна новий спікер називає "світлом для західного світу". Крім цього, Фонтана є противником дострокового переривання вагітності та громадянських союзів для одностатевих пар. На його думку, Італія перебуває під ударом імміграції.


Італійські журналісти пишуть, що у 2014 році Фонтана був присутній на "референдумі" про приєднання до РФ в окупованому Криму. Також у 2017 році він, будучи депутатом Європарламенту, голосував проти надання Україні безвізу із країнами ЄС.


Водночас, видання "Коментарі" раніше писало про те, що ймовірний майбутній прем'єр Італії Джорджія Мелоні 4 жовтня здійснила телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським . Під час бесіди вона пообіцяла Україні підтримку. Український президент у ході розмови запросив Мелоні відвідати Київ та подякував Італії за зброю, яку країна надсилає для боротьби з російськими окупантами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини