Головна Новини Світ Італія В Італії затримали бойовика з ОРДЛО: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії затримали бойовика з ОРДЛО: що відомо

50-річний італієць, який воював на боці російських окупантів, раніше працював поліцейським в рідній країні

30 квітня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Після розпалювання війни на території Донбасі Росія не гребує залучати до протистояння представників інших країн. Іноді ними виявляються навіть вихідці з європейських країн. За інформацією, що надійшла від Міністерства внутрішніх справ, в Італії був затриманий один із екс-учасників війни проти України.

В Італії затримали бойовика з ОРДЛО: що відомо

Бойовиком "ДНР" виявився 50-річний італієць. Фото із відкритих джерел

Повідомляється, що колишньому італійському поліцейському виповнилося 50 років. Правоохоронні органи підозрювали його в можливому пособництві російським бойовикам на Донбасі ще із 2015-го.

Утім, в перший раз італійцеві вдалося уникнути покарання — начебто він не відкривав вогонь в бік української армії, тому і не може бути звинувачений в терористичних діях.

І ось, через кілька років, до жителя італійського міста Кальярі знову прийшли з перевірками. Все тому, що при ретельній перевірці у чоловіка був виявлений рахунок із грошовими надходженнями від бойовиків так званої "Донецької народної республіки".

Більш того — під час обшуків правоохоронці виявили деякі медіа-матеріали, які підтверджують активну участь підозрюваного у війні проти України.

Представники відділу загальних розслідувань і спецоперацій займаються подальшим розслідуванням.

Вистежування бойовика з ОРДЛО пройшло при повному сприянні уповноважених українських представництв. Співробітники МВС надавали італійській стороні багато документальні свідчення, які допомогли іноземним поліцейським організувати спецоперацію. Вона пройшла під кодовою назвою "Самотній вовк" ( "Lone Wolf").

Ще раз нагадаємо, що затриманий італієць є жителем міста Кальярі. Це головний населений пункт на італійському острові Сардинія, є його адміністративним центром.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в "ДНР" схвалили примусову "націоналізацію" порожнього житла. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини