Головна Новини Світ Італія Виставки про Маріуполь не буде: російські пропагандисти зазнали фіаско в Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Виставки про Маріуполь не буде: російські пропагандисти зазнали фіаско в Італії

Італійська влада заборонила проросійську виставку про Маріуполь

9 січня 2024, 19:23
Поділіться публікацією:

Керівництво італійського міста Модена скасувало дозвіл на проведення виставки про "швидке відновлення" зруйнованого росіянами Маріуполя. Про це повідомив у Facebook речник МЗС України Олег Ніколенко, передає портал "Коментарі".

Виставки про Маріуполь не буде: російські пропагандисти зазнали фіаско в Італії

Зруйнований росіянами Маріуполь. Фото з відкритих джерел

Відповідне рішення влада італійського міста ухвалила після численних звернень українських громадян. Українське міністерство закордонних справ подякувало міській раді Модени за відкликання дозволу на проведення пропагандистської виставки.

"Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів в Маріуполі та Україні", — наголосив Олег Ніколенко.

Речник МЗС додав, що недопущення надання майданчиків у містах в будь-яких куточках світу для проведення подібних російських провокацій є важливим внеском в перемогу України над агресією Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українське посольство в Італії закликало італійську владу не допустити проведення 20 січня у місті Модена проросійської виставки, яка присвячена окупованому Маріуполю. Українське посольство назвало провокацією заплановану на 20 січня виставку у Модені, яка має розповідати, як російські окупанти "швидко відновлюють" вщент зруйноване місто Маріуполь. Повідомляється, що дипломатичне представництво України в Римі вже надіслало офіційний запит про скасування проросійської виставки про Маріуполь. Як відомо, в анонсі заходу про "швидкий процес відновлення" Маріуполя, зруйнованого РФ, вказані традиційні кремлівські пропагандистські тези про нібито "народне повстання" на Донбасі, яке "привело до звільнення міста".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини